Munkavédelmi és szolgáltató Kft.

Huzatfokozó kivitelezése

Huzatfokozó kivitelezése

Természetes energiával az élhetőbb egészséges lakótérért

Jelenleg a panelépületek esetében gravitációs vagy kényszerelszívásos (ventillátoros) szellőzők üzemelnek. A gravitációs szellőzők legfőbb hátránya az alacsony mennyiségű lakások légteréből elszállított levegő, valamint a rendszeresen előforduló visszaáramlás, amely miatt kellemetlen szagok és a szellőzőből származó szennyeződés kerül a lakásba. Másik nagy hátránya a téli hideg levegő lakásokba kerülése és a szellőző környékének kondenzálódása, párásodása és ezzel együtt penészesedése.

A megújuló energia felhasználásának köszönhetően a huzatfokozóra történő csere nem igényel későbbi energia költséget. Karbantartási költségek sincsenek, mert a huzatfokozó berendezésnek nincs szervizigénye, kialakítása biztosítja, hogy a berendezésen ne tudjon lerakódni a szennyeződés. Anyagminősége ellenállóvá teszi a környezeti hatásokkal szemben is, dupla csapágyazása pedig a biztonságos, hosszan tartó működést garantálja. Kidolgozása, formája, nagyobb levegőmennyiség szállítását teszi lehetővé így, jobb hatásfokkal üzemel és jobb a szellőztetés minősége, hatásfoka.

A rosszul szellőztetett helyiségek nemcsak rossz közérzetet eredményeznek, de az egészségre is káros hatással vannak. A Huzatfokozó turbina további előnye, hogy üzemeltetése folyamatos, nem kell működését az energia árakra hivatkozva korlátozni! Kihasználjuk a természet adta ingyen energiát, így biztosíthatjuk az egészséges, természetes életkörülményeket!

Minimum kritérium a szerelés során:

A huzatfokozók a szél energiájának felhasználás mellett a szellőzőben lévő örvénylő, felfelé áramló levegő örvényhatását gyorsítják fel. Abban az esetben, ha a huzatfokozó nincs közvetlen összeköttetésben a szellőző stranggal az örvénylő mozgás megtörik, így hatékonysága töredéke lesz az optimálisnak.

A másik alapvető kritérium, hogy a szellőző keresztmetszete nem szűkíthető le, tehát a szerelés során alkalmazott kürtőmagasító keresztmetszete nem lehet kisebb a strang keresztmetszeténél.

Amennyiben az elmúlt három-négy évben nem történt meg a szellőző tisztítás, a megfelelő működés érdekében ezt a tevékenységet is el kell végezni.