Munkavédelmi és szolgáltató Kft.

Szellőzőtisztítás

Szellőzőtisztítás

Professzionális Szellőző Tisztítás Ipari Létesítmények, Tisztaterek, Konyhák, Társasházak Számára

Az iparág piacvezető cégeinek, a dán Danduct Clean és Spanyol Tegras eszközrendszerét és technológiáját alkalmazzuk évtizedes tapasztatlattal poros, zsíros és olajos szellőző rendszerek tisztítására-fertőtlenítésére.

"PANEL AIR" néven az ország egyetlen bejegyzett és szabadalommal védett szellőzőtisztítási eljárása került kifejlesztésre, amely a hazánkban létesített valamennyi szellőző típus tisztítására-fertőtlenítésére alkalmas, az abban lévő szennyező anyag fizikai tulajdonságától függetlenül.

Ez az eljárás - amelynek a licencével társaságunk rendelkezik - megbontás nélkül, robot-technológiát is alkalmazva távolítja el a szellőzőben lévő szennyeződést. Ez egy rendkívül hatékony, és teljesen környezetbarát eljárás. A szellőzőből leválasztott szennyező anyagot saját szűrőrendszerével a technológia a környezettől elzártan gyűjti.

Első lépés a szellőzőkürtők, légcsatornák, kameradiagnosztikás állapotfelmérése, esetleges hibák feltárása, amely során meghatározzuk a szellőzők szennyezettségének szintjét, a tisztításhoz szükséges eszközök típusát.

A feltárási folyamat elektronikusan rögzítésre kerül. Szükség szerint szakvélemény és hibaelhárítási javaslat kiadására van módunk. A tisztítás során készített felvételeket a megbízóinknak átadjuk, így ellenőrizhető módon garanciát tudunk vállalni tevékenységünkre.

Átmérőben 70 mm-től felfelé tetszőleges méretű, alakú és elhelyezkedésű (vízszintes, függőleges) csőben tudunk tisztítani, 600 mm-től robotokat alkalmazunk. A robotok valamennyi szellőzőcsatorna típus tisztítására alkalmasak, legyen az társasház, kórház, ipari létesítmény vagy konyha. 

A légvezetékekből leváló szennyeződés (por, egyéb lerakódás.) nagy teljesítményű elszívó rendszer segítségével a környezettől elhatároltan egy gyűjtőzsákba kerül. A szennyeződés egészségügyi hatásai IDE kattintva olvasható.

Kifejezetten a kórházi és tisztaterekre szűrő rendszert fejlesztettünk ki. A tisztítás során elszívott, majd kifújt levegőt hármas szűrő rendszeren engedjük át, ami ennek köszönhetően a tisztatéri légtérbe is befújható.

A tisztítás befejeztével a szellőzőcsövet és a légkezelőket bevizsgált és OTH engedéllyel rendelkező szerrel (baktericid, virucid, fungicid hatású) fertőtlenítjük. Kijuttatása megfolyástól mentes permetezéssel, vagy hidegködképző generátor használatával történik.

Technológiai olajjal szennyezett szellőzők tisztítására szárazjeges eljárást ajánlunk, melynek során robottal juttatjuk a szellőző belső falára a szárazjég pelletet. 

Ezek az olajjal szennyezett szellőző csövek nem méretezettek beszállással járó munkavégzéses terhelésre, valamint a rendszerben lévő veszélyes hulladéknak minősülő olaj-olajsár miatt kizárt a beszállással végzett munkavégzés. (A vonatkozó beszállással végzett munkavégzés MSZ-09-57.0033-1990 szabvány előírásai nem tarthatók be!) Oldószeres tisztítás esetén csurgaléklé folyik ki a szellőző illesztésein, az anemosztátokon vagy a szellőzőre kötött berendezésekbe.

Szárazjeges tisztítással valamennyi fenti probléma kiküszöbölhető.

Konyhai zsíros szellőzők esetében szellőzőbe juttatott kefés-oldószeres, habos tisztítást alkalmazunk. A szűrőket ultrahangos berendezéssel tisztítjuk. A rendszer valamennyi eleme az elszívó ernyőtől a csöveken, ventilátorokon keresztül a kidobó végig tisztításra kerül a vonatkozó BM rendeletnek megfelelően. 

Az eredmény csíraszegény, minden követelménynek megfelelő befújt levegő és lerakódásmentes tiszta elszívó!

Az általunk használt eszközök, technológia és a dokumentálás módja a vonatkozó 54/2014 (XII.6) BM rendelet és 12.3:2020.01.23. Felülvizsgálat és Karbantartás Tűzvédelmi Műszaki Irányelvben meghatározott valamennyi követelménynek megfelel.

54/2014 (XII.6) BM rendelet olvashatja IDE kattintva

12.3:2020.01.22. Felülvizsgálat és Karbantartás Tűzvédelmi Műszaki Irányelvet olvashatja IDE kattintva

Amennyiben az eljárással kapcsolatban további információkra, esetleg konkrét árajánlatra van szükségük, személyesen is állunk az Önök rendelkezésére. Ajánlatadásunk minden esetben díjtalan! Ajánlat kérés mail: iroda@mtszteam.hu tel: 06304173959.